دو بهتان ضدایرانی بزرگ روس ها در مذاکرات وین

دو بهتان ضدایرانی بزرگ روس ها در مذاکرات وین به گزارش سنج نیوز قرن نو نوشت: رییس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید: پیش نویسی که این روزها در وین درحال نگارش است بیشترین اشتراک ممکن را به نظر ایران و ایالات متحده آمریکا دارد.



اخبار دریافتی از وین نشان دهنده عزم جدی طرفین مذاکره کننده برای دستیابی به یک توافق اولیه و کاهش تنش های حاصل از اختلافات پیش آمده در برجام است؛ هرچند تجربه تلخ خروج یک جانبه دولت ترامپ از برجام این سؤال را در ذهن طرف ایرانی این توافق نامه به وجود آورده که چه تضمینی وجود دارد بار دیگر در آینده نزدیک این اتفاق رخ ندهد.
درهمین رابطه حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده ادوار مجلس و تحلیلگر سیاسی تاکید می کند؛ ایران و آمریکا در شرایطی قرار گرفته اند که حتی برای دور کردن حاشیه از مذاکرات وین، حاضر نیستند نظرات سایر اعضای برجام را در متن پیش نویس این دور از مذاکرات دخالت دهند و تلاش می کنند که نگرانی های طرف مقابل کاهش پیدا کند.
او معتقد است؛ ادامه برجام بستگی به رفتار ایران و آمریکا دارد و اگر این دو کشور تلاش کنند، بطور قطع این توافق هر روز قوی و ریشه دارتر خواهد شد.
احتمال توافق در مذاکرات فعلی وین وجود دارد
حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر و کارشناس مسائل بین الملل و سیاست خارجی درباب نتیجه احتمالی در مذاکرات وین، گفت: نشانه های توافق در وضعیت فعلی مذاکرات در وین بیش از عدم توافق است. این توافق احتمالی نیز بین طرف های اصلی برجام یعنی؛ ایران و ایالات متحده آمریکا شکل خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: از زمان خروج ترامپ از توافق برجام، ایران و آمریکا تا این حد به توافق نزدیک نشده بودند.
ایران و آمریکا بصورت غیرمستقیم درحال تعامل هستند
این کارشناس برجسته مسائل بین الملل با تحلیل وضعیت فعلی مذاکرات در وین، گفت: شاید ایران و آمریکا بصورت مستقیم درحال مذاکره نباشند، اما بنظر می رسد یک تعامل بر سر حل اختلافات بین دو طرف شکل گرفته و این مساله را می توان در متن پیش نویس ارائه شده دید.
تعلیق تحریم های هسته ای ایران مهم ترین اتفاق در ایام اخیر بود
فلاحت پیشه تاکید کرد: تعلیق قسمتی از تحریم های هسته ای ایران از طرف آمریکا یک لطف بزرگ به برجام و مهم ترین اتفاق در جریان مذاکرات اخیر بود.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر ایران بخواهد به تعهدات برجامی خود که شامل؛ «تغییر کاربری»، «تعیین تکلیف مازاد سوخت»، «تعیین تکلیف تأسیسات فراتر از متن احیای برجام» عمل کند، باید یک سری سازوکار فنی شکل بگیرد؛ برای مثال در «آب سنگین اراک»، «نیروگاه تحقیقاتی پنج مگاواتی تهران» و «نیروگاه اتمی بوشهر» به چنین سازوکارهایی نیاز است.
وی درباب تعیین تکلیف مواد هسته ای تولیدشده از طرف ایران نیز اظهار داشت: ایران برای نگهداری، تعیین تکلیف و حتی در صورت نیاز انتقال مواد هسته ای مازاد نیازمند به یک سری همکاری فنی بود که با این تعلیق می تواند از این موقیعت پیش آمده استفاده نماید.
این نماینده سابق پارلمان با یادآوری وضعیت پیش آمده در آب سنگین اراک، گفت: قبل از برجام ادعا شده بود که ایران در آب سنگین اراک از «پلوتونیم» برای مصارف بمب سازی بهره برده است. بعد از برجام برای تغییر کاربری این مکان هسته ای همکاری هایی با شرکت های چینی و روسی شکل گرفت، و به صورتی دیگر این نیروگاه برخلاف ادعاهای مطرح شده در خصوص ریخته شدن سیمان در قلب رآکتور؛ به فعالیت خود ادامه داد.

بیشتر بخوانید: سیگنال آمریکا به بازار ارز ایران کوثری: احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا را می دهیم / آمریکایی ها مجبورند دنبال ما بدوند تولیدات آب سنگین اراک مشتری اروپایی دارد
فلاحت پیشه افزود: حتی شاهد بودیم که در اطراف این نیروگاه چندین سوله نیز برپا شد و تولیدات مسالمت آمیز آب سنگین نیز ادامه پیدا کرد و حتی از اروپا نیز برای این تولیدات مشتری پیدا شد.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معنای این تعلیق تحریم ها این است که ایران پذیرفته است مسیری مسالمت آمیز در ذیل مقررات آژانس را پی بگیرد.
پنج فرمان نجات بخش بایدن
وی اظهار داشت: ازسوی دیگر شاهد می باشیم که بایدن از پنج بازوی اجرائی خود که شامل؛ «فرمان اجرایی»، «یادداشت»، «توافق نامه»، «بخش نامه»، «دستورالعمل» است؛ استفاده خواهدنمود تا نوعی تضمین به طرف ایرانی داده شود.
روس ها دو بهتان بزرگ را با خود حمل می کنند
فلاحت پیشه در بخش دیگری از این گفت و گو درباره مواضع اخیر «اولیانوف» درباب مذاکرات وین، اظهار داشت: روس ها دو بهتان قدیم و جدید را به همراه دارند. نخست؛ موضع آقای ظریف درباب کارشکنی آنها در جریان مذاکرات برجامی و دوم، تلاش آنها برای باز ماندن پرونده هسته ای ایران برای به نتیجه رسیدن در بحث مناقشه اوکراین است.
وی اظهار داشت: دو بهتان بالا با توئیت ها اولیانوف قابل رفع نیست. واقعیت امر این است که دو طرف اصلی برجام یعنی ایران و آمریکا به این نتیجه رسیده اند که باید توافق کنند و بنا بر این است که روند مذاکرات مثبت شده است.
پیش نویس مذاکرات وین ماحصل نظر ایران و آمریکا است
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان اشاره کرد: پیش نویسی که در وین درحال تکمیل شدن است، ماحصل نظریات ایران و آمریکا است و هر دو طرف نظرات دیگر طرف ها را در این پیش نویس دخالت نمی دهند تا سبب نگرانی طرف مقابل نشود.

برجام موجب توسعه خواهد شد، اگر...
فلاحت پیشه در آخر اظهار داشت: توافق احتمالی در وین به سود هر دو طرف اصلی یعنی ایران و آمریکا است؛ اما تا چه زمانی این توافق پایا می ماند، همانند تمامی توافق نامه های سیاسی مسیر خاص خودرا پیش خواهد گرفت. برجام بعد از امضاء بر طبق رفتار طرفین است که ریشه می دواند؛ اگر طرف ایرانی با یک نگاه توسعه ای برجام را دنبال کند و منافع حاصل از آنرا در خدمت توسعه کشور قرار دهد، بطور قطع همین اقدام سبب تحکیم این توافق نامه خواهد شد.








21219


منبع:

1400/11/20
21:16:26
5.0 / 5
615
تگهای خبر: آمریكا , ایران , برجام , پارلمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز