747 زن به سبب جرایم غیرعمد در زندان مادرانی که چشم انتظار آزادی اند

747 زن به سبب جرایم غیرعمد در زندان مادرانی که چشم انتظار آزادی اند سنج نیوز: زنان با وجود سهم کم در جمعیت زندانیان کشور، به علت نقش کلیدی در خانواده و جامعه، در اولویت آزادی ستاد دیه و حمایت های دولت برای بازگشت به زندگی عادی قرار دارند.




خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛

زنان بخش کوچکی از جمعیت زندانیان کشور را می سازند، اما به سبب نقش محوری در خانواده، آزادی آنان همواره در اولویت ستاد دیه قرار دارد. بنا بر اعلام ستاد دیه کشور، خیلی از زنان زندانی به سبب ضمانت مالی یا صدور چک بدون پشتوانه راهی زندان شده اند.

اولویت آزادی زنان؛ ۷۴۷ زن زندانی جرایم غیر عمد


علی شمس، مدیرعامل ستاد دیه کشور، در گفتگویی با اشاره به اهمیت این مساله اظهار داشت: حدود دو تا سه درصد کل زندانیان ما را زنان می سازند. از میان ۱۸ هزار نفری که به سبب جرایم غیرعمد مشمول حمایت ستاد هستند، ۷۴۷ نفر زن اند. خیلی از این زنان به خاطر ضمانت همسرشان یا تعهدات مالی مشابه به زندان افتاده اند. معمولا متأهل و دارای فرزند هستند و بنابراین ما آزادی زنان را در وضعیت برابر در اولویت قرار می دهیم.

دلایل اصلی ورود به زندان


سید اسدالله جولایی، رئیس هیأت امنای ستاد دیه کشور، هم در رابطه با وضعیت زنان زندانی اظهار داشته بود: عمده زنان زندانی جرایم غیرعمد به صرف صدور چک یا ضمانت بدهکار شده اند و در نهایت با شکایت طلبکاران روانه بند می شوند. خیلی از آنها مشاغل کوچکی داشته اند؛ بطور مثال یک خیاطی یا کارگاه کوچک، که با بلندپروازی یا ورود ناگهانی به معاملات سنگین، گرفتار بدهی های چند میلیاردی شده اند.
به گفته وی ممکنست در بین این افراد حتی بانوان آبستن یا مادرانی با فرزند شیرخوار هم باشند. در چنین شرایطی، قضات معمولا نهایت همکاری را نشان می دهند و در صورت امکان با اعطای مرخصی یا تسهیل شرایط، به یاری فرد بدهکار می آیند.
گرچه زنان تنها دو تا سه درصد از زندانیان کشور را می سازند، اما اهمیت آزادی آنان بواسطه نقش خانوادگی و اجتماعی شان بسیار بالاست. ستاد دیه تاکید دارد که با یاری مردم و همدلی خیرین، میتوان گره های بزرگی را در زندگی این زنان و خانواده هایشان گشود.

بازگشت به زندگی عادی؛ راهبرد دولت برای دفاع از زنان


زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده هم قبل از این بر لزوم دفاع از زنان صدمه دیده و زندانیان آزادشده تاکید کرده و کاهش مدت زمان حضور زنان در زندان ها و دفاع از آنها بعد از آزادی را یکی از اولویت های دولت دانسته بود.
وی با اشاره به مشکلات زنان زندانی و خانواده های آنان اضافه کرد: زنان نباید بعد از آزادی باردیگر در چرخه صدمه های اجتماعی گرفتار شوند. ایجاد شبکه های حمایتی و همکاری نهادهای دولتی، خصوصی و جامعه مدنی می تواند به بازگشت آنان به زندگی عادی کمک نماید. به طور خلاصه بسیاری از آنها مشاغل کوچکی داشته اند؛ به طور مثال یک خیاطی یا کارگاه کوچک، که با بلندپروازی یا ورود ناگهانی به معاملات سنگین، گرفتار بدهی های چند میلیاردی شده اند. به قول وی ممکنست در میان این افراد حتی بانوان آبستن یا مادرانی با فرزند شیرخوار هم باشند.

1404/06/08
11:31:31
5.0 / 5
213
تگهای خبر: رئیس جمهور , ضمانت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب سنج نیوز
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز - در سنج نیوز، حقیقت را بخوانید ، نبض خبر