مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تهران:

پیوست رسانه ای باید در کنار طرح ها و برنامه های مسؤلان استان تهران دیده شود

پیوست رسانه ای باید در کنار طرح ها و برنامه های مسؤلان استان تهران دیده شود به گزارش سنج نیوز، از تهران مشاور استاندار و مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تهران در آستانه سفر استاندار به شهرستان قرچک، با تاکید بر نقش برجسته رسانه ها در پیشبرد توسعه، از آغاز این سفر با دیدار اختصاصی با خبرنگاران خبر داد؛ دیداری که به پیشنهاد شخص استاندار انجام شد.


محمدمهدی مومنی روز ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشستی صمیمی با خبرنگاران و فعالان رسانه ای قرچک که در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، با تقدیر از تلاشهای اصحاب رسانه اظهار داشت: رسانه ها برند فاخر شهرستان هستند و هیچ حوزه ای نمی تواند از سطح فهم، تحلیل و دقت خبرنگاران پیشی بگیرد.
وی ضمن اشاره به سفر پیشروی استاندار تهران به قرچک اظهار نمود: فلسفه این نشست، صرفا دعوت من نبود، بلکه پیشنهاد شخص استاندار محترم، جناب آقای متمدیان بود که قبل از آغاز سفر، جلسه ای اختصاصی با خبرنگاران داشته باشند؛ چونکه ایشان دارای تجربه عمیق در حوزه خبر و ارتباطات هستند و رسانه ها را چشم بینای مردم می دانند.
مومنی با اشاره به اینکه خبرنگاران نیازهای واقعی مردم را بهتر از هر کسی می شناسند، اضافه کرد: پیش از این سفر، تیم های تخصصی برای نیازسنجی به قرچک اعزام شدند، اما استاندار تاکید داشتند که صدای رسانه ها هم شنیده شود تا تصمیمات نهائی مبتنی بر حقیقت های اجتماعی و میدانی باشد.
مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران رسانه را «چشم بینا، گوش شنوا، زبان گویا و مغز تحلیلگر شهرستان» خواند و اظهار داشت: خبرنگاران صرفا ناظران رویدادها نیستند، بلکه تحلیلگر، منتقد و پل ارتباطی میان مردم و حاکمیت هستند. هر کشوری که رسانه های توسعه یافته داشته باشد، بدون شک کشوری توسعه یافته است.
وی با تاکید بر این که رسانه جریان دوسویه است، خاطرنشان کرد: وظیفه رسانه ها، هم رساندن صدای مردم به مسؤلان و هم تبیین سیاستها و عملکردها برای جامعه است؛ اگر این تعامل حفظ شود، توسعه پایدار در دسترس خواهد بود.
مومنی ضمن اشاره به تجربه فعالیت خود در دوران استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: استاندار تهران نسبت به تحلیل های خبرنگاران نگاه ویژه دارد و خیلی از تصمیم های کلان را بر پایه تحلیل های رسانه ای اتخاذ می کند. در مسافرت به قرچک هم مقرر است دیدگاه های خبرنگاران، مستقیماً به ایشان منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه «یک خبرنگار پیشرو، چهار خصوصیت دارد: بینش، دانش، روش و منش»، تصریح کرد: خبرنگاری که واقع بین، حرفه ای، صادق، صریح و دارای اخلاق رسانه ای باشد، مرجع جامعه خواهد شد. قرچک از وجود خبرنگاران فرهیخته برخوردار می باشد و این یک ظرفیت بی بدیل برای شهرستان است.
مشاور استاندار در ادامه اظهار داشت: رسانه و روابط عمومی باید دارای اصالت باشند، نه صرفا رسالت. لازم است با ایجاد یک مرکز جامع آموزش خبرنگاری در شهرستان، زمینه جذب نخبگان جدید را فراهم نمود تا رسانه به یک کنشگر اجتماعی فعال تبدیل گردد.
مومنی ضمن اشاره به ضرورت پشتیبانی از خبرنگاران وعده داد که از بهترین گزارش ها، عکس ها و ویدیوهای تولیدشده در پوشش سفر استاندار تقدیر خواهد شد و از مدیران شهرستان خواست پیشنهادات خبرنگاران را در برنامه ریزی سفر لحاظ کنند.

رسانه ها باید بازتاب دهنده خواست مردم باشند

مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران ضمن اشاره به مطالبات و دغدغه های مطرح شده در نشست فعالان رسانه ای جنوب شرق استان تهران، تاکید کرد که پیوست رسانه ای باید در کنار تمام طرح ها و برنامه های مسؤلان استان دیده شود و خبرنگاران بعنوان نمایندگان افکار عمومی، وظیفه مهمی در انتقال صدای مردم دارند.
وی در این جلسه ضمن اشاره به دسته بندی موضوعات مطرح شده از جانب فعالان رسانه ای اظهار داشت: مطالبات شما به درستی حول محورهای عمرانی، ترافیکی، اقتصادی، بهداشتی درمانی، اجتماعی و آموزشی بود که همه این موارد به صورت کامل جمع بندی و به اطلاع استاندار تهران خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه برخی پروژه ها نظیر کمربندی قرچک سال هاست معطل مانده اند، اظهار نمود: این موارد حتما به شکل ویژه به استاندار منتقل خواهد شد.
مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران در قسمت دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه خبرنگاران از دل جامعه هستند و دغدغه مردم را منعکس می کنند، اضافه کرد: رسانه ها مرجع اجتماعی هستند و ما باید فضای بیان آزاد و ارتباط شفاف میان مردم و مسؤلان را فراهم نماییم. یکی از اصلی ترین حقوق مردم، دسترسی آزاد به اطلاعات است.
وی با تاکید بر این که مساله اصلی ساختار روابط عمومی نیست بلکه پاسخگویی مدیران است، اظهار داشت: برنامه ریزی ما بر ارتقاء جایگاه روابط عمومی ها و آموزش مدیران دستگاه ها برای پاسخگویی به رسانه هاست.
او همینطور از برگزاری مجمع عمومی روابط عمومی های استان تهران در آینده نزدیک اطلاع داد و اضافه کرد: هفته روابط عمومی را با برنامه های دانش افزایی و آموزشی در سطح استان برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران ضمن اشاره به سفرهای شهرستانی استاندار اظهار داشت: بیشتر از یک سوم وقت استاندار تهران صرف مناطق محروم استان می شود. این سفرها با هدف محرومیت زدایی و با حضور میدانی مدیران کل و کارشناسان استانداری جهت بررسی دقیق مشکلات صورت می گیرد.
وی با تاکید بر این که هر برنامه و پروژه ای باید جدول زمانی مشخص داشته باشد، از رسانه ها خواست با پیگیری مستمر، روند پیشرفت پروژه ها را رصد و منعکس کنند.
در انتها این نشست، مدیرکل روابط عمومی استانداری از مسؤلان خواست در شهرستان هایی که فاقد روابط عمومی مستقل هستند، ساختار لازم را ایجاد و تقویت نمایند و وعده داد که شخصاً در جلسات هم اندیشی و آموزش روابط عمومی شهرستان قرچک حضور خواهد یافت.

نسلی جدید درحال ربودن مرجعیت فرهنگی از اصحاب رسانه است

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قرچک هم در نشست صمیمی فعالان رسانه ای با مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران، با تاکید بر نقش بی بدیل رسانه در هدایت افکار عمومی، خواهان تقویت جایگاه روابط عمومی ها و ایجاد ساختارهای پایدار اطلاع رسانی در شهرستان ها شد.
محمدجواد قبادپور ضمن اشاره به سابقه رسانه ای استاندار تهران اضافه کرد: آقای معتمدیان شخصیتی رسانه محور هستند؛ برادر ایشان هم سابقه مسئولیت در خانه مطبوعات یکی از استان ها را داشته و این نگاه تخصصی به حوزه رسانه، یک فرصت کم نظیر برای استان تهران به حساب می آید.
قبادپور در ادامه با اشاره به اینکه ساختار رسانه ای شهرستان قرچک نیازمند بازسازی و تقویت است، خاطرنشان کرد: بخشی از گلایه هایی که امروز عنوان شد، به حق است و بخشی هم در همه جا وجود دارد؛ اما ریشه خیلی از مشکلات، نبود ساختار ارتباطی مشخص در ادارات است.
رئیس اداره ارشاد قرچک تاکید کرد: اگر بخواهیم مرجعیت رسانه ای و فرهنگی را به جایگاه اصلی اش بازگردانیم، باید روابط عمومی ها را بعنوان یک پست مستقل، دارای مزایا و منافع مشخص تعریف نماییم. روابط عمومی باید پل ارتباطی فعال و مؤثر میان مردم و مسؤلان باشد، نه یک جایگاه تشریفاتی و بی اثر باشد.
وی با اخطار نسبت به ظهور نسلی جدید در جامعه که مرجعیت فرهنگی و هنری را از اصحاب رسانه ربوده اند، اظهار نمود: امروز شاهدیم که برخی افراد بدون هیچ دغدغه ای نسبت به مسایل فرهنگی، صرفا با تاکید بر سرمایه اقتصادی خود، جریان فرهنگی شهرستان و حتی استان را در دست گرفته اند. اگر برای تقویت جایگاه رسانه های حرفه ای اقدامی نکنیم، مرجعیت از دست خواهد رفت؛ همان گونه که روزی از رسانه های رسمی هم عبور کرد.
قبادپور ضمن اشاره به وضعیت منابع انسانی اداره ارشاد قرچک اظهار داشت: زمانیکه سرپرستی این اداره را برعهده گرفتم، تنها یک نیروی اداری در کنارم بود و خیلی از فعالیتها را با کمترین امکانات پیش می بردیم. با این حال، موفق شدیم جشنواره استانی تئاتر کودک را برای اولین بار در سطح پنج استان کشور در قرچک برگزار کنیم؛ اما نبود ساختار منسجم اطلاع رسانی سبب شد خیلی از دستاوردها به درستی منعکس نشود.
وی خواهان ایجاد جایگاه مشاور رسانه ای در کنار روابط عمومی فرمانداری و ادارات شد و اضافه کرد: اگر مقرر است اطلاع رسانی هدفمند باشد، باید برای آن ساختار، نیرو و منابع تعریف کرد. نمی توان از افراد انتظار داشت در کنار مسئولیت های دیگر، بار سنگین روابط عمومی را هم بر دوش داشته باشند.
قبادپور همینطور خواهان برگزاری دوره های تخصصی آموزش خبرنگاری، نگارش خبر و بهره برداری از ظرفیت هوش مصنوعی در رسانه شد و اظهار داشت: آموزش مداوم برای ارتقاء سواد رسانه ای خبرنگاران و روابط عمومی ها یک لزوم است و اداره ارشاد آماده همکاری در این حوزه است.
رئیس اداره ارشاد قرچک در پایانبا بیان این که «من هیچ عقد اخوتی با هیچ مدیری ندارم و به دنبال حقیقت هستم»، اظهار نمود: اگر تقویت روابط عمومی ها در دستور کار قرار گیرد، می توانیم امید داشته باشیم که رسانه به جایگاه واقعی خود بازگردد و نقش اصلی خویش را در توسعه فرهنگی و اجتماعی ایفا کند.


1404/02/24
10:06:13
5.0 / 5
9
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , دستگاه , روابط
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب سنج نیوز
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز - در سنج نیوز، حقیقت را بخوانید ، نبض خبر