درخواست دارنده جایزه ملی محیط زیست از پزشکیان چه بود؟

درخواست دارنده جایزه ملی محیط زیست از پزشکیان چه بود؟ به گزارش سنج نیوز، دارنده جایزه ملی محیط زیست در یادداشتی ضمن درخواست از رییس جمهور اظهار داشت: سازمان محیط زیست باید دست از حرف ها و روش های حفاظتی سنتی محیط زیست بردارد چونکه آمارها در این زمینه نگران کننده است.


به گزارش سنج نیوز به نقل از مهر، سعید نبی مستند ساز و دارنده جایزه ملی محیط زیست در یادداشتی که آنرا در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد؛ نوشت: آمارها در زمینه محیط زیست و آن چه بر فرزندان ما پیرامون طبیعت و اکوسیستم های شهری، روستایی و طبیعی خواهد گذشت بسیار نگران کننده است. آقای رییس جمهور تعمیر یا تغییر در نگاههای محیط زیستی؟ مسئله این است، آیا می خواهید ساختارها و تفکر محیط زیستی را در بین مدیران بالادستی در کشور تعمیر کنید یا می خواهید با یک جراحی اساسی تغییر نگاه و رویکرد ایجاد کنید و اهداف و برنامه های توسعه ای بر پایه توسعه پایدار را پیاده سازی کنید.
به قول کارشناسان تا سال ۱۴۰۲ سالانه ۳۸ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت تأثیر نتایج ناشی از پدیده گرد و غبار قرار داشتند و ۲۱ هزار مرگ منتسب به ریزگردها در سال ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است. آمارهای ارائه شده در رسانه های رسمی کشور ناشی از افزایش شدید بیماری های پوستی، مننژیت، لطمه به سلول های پوستی، مغزی و لطمه به DNA است.
رتبه ایران در میان ۱۸۱ کشور در CRI یا شاخص مخاطرات آب و هوا ۷۹ است. طبق آمارهای ارائه شده سالانه علاوه بر این که ۳۰ هزار نفر از مردم ایران زمین بر اثر آلودگی هوا از دنیا می روند و به قول کارشناسان حوزه سلامت سالانه ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برای درمان بیماران ناشی از آلودگی هوا هزینه می شود و این در شرایطیست که به قول کارشناسان مرده زایی جنین تا هشت درصد اعلام می شود و حال تعداد مبتلایان به بیماری های فشارخون، سکته های قلبی، ناراحتی های ریوی به علت آلودگی هوا با سرعت در حال افزایش می باشد. وضعیت زیست محیطی ایران در مدیریت اکوسیستم های آبی شامل تالاب ها، سواحل دریا، رودخانه ها و آب های زیرزمینی در میان ۱۳۲ کشور رتبه ۱۳۰ است.. در ۸۰ درصد حوضه های آبی درجه دو کشور هم اکنون تنش آبی وجود دارد و آمارها نشان داده است در حدود ۹۰ درصد آب موجود کل کشور در بخش کشاورزی به مصرف می رسد که با راندمان آبیاری سنتی ۳۰ درصد سبب هدر رفت آن می شود بعلاوه این هدر رفت با آلودگی سموم، کود و افزایش شوری خیلی از این منابع وارد منابع آبی می شود.
ناترازی آبخان ها از مرز ۱۵۰ میلیارد متر مکعب پارسال و این یعنی ایرانی ها تا به امروز ۱۵۰ میلیارد متر مکعب بالاتر از آن چه وارد سفره ها شده برداشت کرده اند. طبق آمارهایی وزارت جهاد کشاورزی یک میلیارد تن در سال فرسایش بادی داریم و همین مقدار هم فرسایش آبی است. وسعت رویشگاه های جنگلی هیرکانی بعنوان نماد اکسیژن ساز و خطوط تعادلی آب های خروشان سیل و خیلی از مخرب های دیگر از ۵.۳ میلیون هکتار در سال ۱۳۳۰ به ۱.۶ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده است که ۸۰۰ هزار هکتار از این آمار نیز شامل مخروبه ها است. زباله های ساخته شده تنها در مازندران بدون درنظر گرفتن حضور گردشگران روزانه به صورت میانگین چهار هزار تن است که در ۲۷ نقطه از مناطق جنگلی، ساحلی و حاشیه رودخانه ها دفن می شود و شیرابه های سمی، شیمیایی و آلوده آنها یا به داخل رودخانه ریخته شده و یا به سفره های زیر زمینی راه پیدا می کنند که این وضعیت عامل تهدید کننده بهداشت عمومی، سلامت مردم و خسارت های جبران ناپذیری است.
کارشناسان اهل فن اعتقاد دارند انتساب شینا انصاری بعنوان ریاست سازمان محیط زیست انتخاب مناسبی بود و برخی انتساب های معاونین ایشان نیز جز بهترین انتخابهای موجود بوده اند اما بدون داشتن برنامه ای هدفمند برای جراحی و تغییر رویکردها در ساختار بالای اجرائی و قانونگذاری فقط یک جابجایی مهره است و اگر تغییری در نگاه تصمیم گیران و تصمیم سازان توسعه ای و اجرائی کشور اتفاق نیفتد هر روز به عقب تر می رویم و البته فراموش نشود زمان برای احیای دردهای بزرگ اشاره شده خیلی کم است. اینجانب با سابقه ۲۳ ساله ای که در زمینه مطالعه و مستندسازی در حوزه محیط زیست با نگاههای اجتماعی، اقتصادی، حفاظتی و سیاسی در اکوسیستم های آبی، خاکی، جنگلی در کل کشور دارم و به واسطه حضور در فستیوال های معتبر جهانی، خیلی از شهرها و منابع طبیعی کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه را دیده ام که اتفاقاً از نظر اکوسیستم های شهری، روستایی و طبیعی بسیار نزدیک به ما بوده اند اما مدل بهره برداری پایدار آنها در همزیستی اقتصاد، صنعت و تجارت با محیط زیست تعریف شده و با حفظ احترام به آیندگان عملیاتی و اجرائی شده است به صورتی که زمین تا به آسمان با ما متفاوت می باشد. معتقدم سازمان محیط زیست باید دست از حرف ها، روش های حفاظتی سنتی و رفتارهای تکراری در حوزه محافظت از محیط زیست بردارد، چونکه قریب به یقین همچون سنوات گذشته در نهایت بازنده بازی قدرت، توسعه گران قدر در کشور بوده و در انتهای کار مجبور است همان حرف های تکراری مدیران قبلی را در رسانه ها تکرار کند. تجربه گذشته ثابت کرده مدیران فعلی سازمان محیط زیست بهتر است دنبال پیاده سازی نظام نوین جامع فرهنگ سازی، حفاظت و توسعه پایدار باشند و در این راه سیستم های مدیریتی و مؤثر بالادستی کشور را با نگاههای بین المللی و جدید همزیستی اقتصاد و صنعت با طبیعت بر مبنای مدلهای نوین ارزیابی توان بوم شناختی سرزمین از نزدیک و مورد به مورد طی بازدید از کشورهای هدف آشنا کند و دراین میان بطور قطع آگاهی بخشی در حوزه آموزش از کودکی، فرهنگ سازی در بین دانشجویان مؤثر در حوزه صنعت و قضاوت کشور و آشنایی مدیران صنعتگر و توسعه گرا در دولت و نمایندگان مجلس نسبت به اثرات مخرب تصمیم هایشان در کشور در کوتاه مدت و دراز مدت بهتر است در اولویت نهایی باشد. این گونه است که محیط زیست و اکوسیستم های شهری و روستایی با تالاب، جنگل، کویر، رودخانه و دریا نه تنها در دیدگاه توسعه گران سد راه توسعه نبوده، بلکه همچون کشورهای توسعه یافته تبدیل به فرصتی می شوند که از ظرفیتهای شأن اشتغال، تولید و کسب ثروت پایدار رقم خورده و رفاه و آرامش را برای مردم جامعه به ارمغان خواهد آمد.



منبع:

1403/09/09
11:01:24
5.0 / 5
87
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , ایران , بازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز