نبرد انتخاباتی قالیبافی ها و پایداری ها

نبرد انتخاباتی قالیبافی ها و پایداری ها به گزارش سنج نیوز، روزنامه اعتماد نوشت: طیف قالیباف و جبهه پایداری یکدیگر را به سیاسی کاری درباره ی طرح عفاف و حجاب متهم کردند.



دعواهای شان دیگر علنی شده است؛ هر طرف، سمت مقابل را متهم به سیاسی کاری و بازی انتخاباتی می کند؛ آنها هر دو نگران انتخابات پایان سال هستند؛ هم نزدیکان به جبهه پایداری و هم طیف نزدیک به محمدباقر قالیباف.
چندین روز است که هر دو طیف با شمشیرهایی آخته و بدون طعنه و کنایه، مستقیما طرف مقابل را هدف قرار می دهند. دعوای آنها ظاهرا بر سر طرح عفاف و حجاب است؛ اما وقتی بین سطور حملات رسانه ای شان به دیگری خوانده شود، مشخص می شود که هدف غایی، جز انتخابات پایان سال نیست؛ البته این دو طیف که هر دو در مجلس انقلابی حاضر هستند، احیانا خودشان را برای نبرد خرداد ماه هم آماده می کنند؛ نبردی که تکلیف صاحبان صندلی های هیات رییسه و مهم تر از آنها، صندلی ریاست را مشخص می کند. از هنگامه روی کار آمدن مجلس انقلابی زمان انتخابات هیات رییسه مجلس که می رسد، پایداری چی ها یا نزدیکان به آنها فعال می شوند و در فضای رسانه ای قالیباف را هدف قرار می دهند؛ یک سال دستکاری بودجه را مطرح می کنند و با آن قالیباف را گوشه رینگ می اندازند؛ یک سال هم ماجرای سیسمونی گیت و سفر خانواده رئیس مجلس به استانبول برای خرید سیسمونی را منتشر می کنند. البته که قالیباف هر دو سال توانست از هر دو ماجرا، بگریزد. در قضیه دستکاری بودجه، ماجرا به نحوی جمع شد و نماینده اعلام کننده اظهار داشت که مبحث حل شده است! اما سال بعد تأثیر قابل ملاحظه ای روی رای قالیباف گذاشت؛ او از ۲۳۰ رای خرداد ۱۴۰۰، به ۱۹۴ رای در سال ۱۴۰۱ سقوط کرد که برای طیف قالیباف که مجلس شان مجلس نماینده اولی هاست، نشانه خطرناکی می تواند باشد.
دعوای بزرگ تر؛ بازی بزرگ تر
این بار اما ماجرا بسیار بزرگ تر از قبلی هاست و در مقابل بازی هم بزرگ تر؛ هر چند خرداد ماه سال جاری هم آخرین انتخابات هیات رییسه مجلس یازدهم برگزار می شود، اما بازی بزرگ تر آخر سال است و رای گیری برای مجلس دوازدهم.
دعوای این دفعه بر سر عفاف و حجاب است؛ پایداری چی ها هوشمندانه قالیباف را در این تله انداخته اند. آنها دست بر نقطه ای گذاشته اند که قالیباف اگر به خواست آنها عمل کند، میان بخشی از بدنه اجتماعی حامیانش گرفتار مشکل می شود؛ اگر هم به خواست آنها عمل نکند، با بخش دیگری از بدنه اجتماعی اش گرفتار مشکل می شود.
دعوای قالیبافی ها و پایداری چی ها این دفعه سنگین تر از قبل است؛ در جدید ترین تحول در این تنش، مجتبی توانگر نامه ای دیگر منتشر نموده و این دفعه تندتر و سخت تر از قبل مستقیما جبهه پایداری را هدف قرار داده است.
حمله مجدد زبان منفصل قالیباف به آقاتهرانی
علاوه بر جبهه پایداری، مرتضی آقاتهرانی هم مورد حمله مجتبی توانگر نماینده نزدیک به قالیباف یا به شکلی زبان منفصل رئیس مجلس قرار گرفته است؛ او آقاتهرانی را مسبب وضعیت موجود دانسته است: «اگر امکان استیضاح نماینده مجلس بود، اینجانب حتما آقای آقاتهرانی را بعنوان یکی از مقصران وضعیت موجود، استیضاح می کردم تا افراد نتوانند با عوض کردن زمین بازی و انگشت افترا گرفتن روی دیگران، فرار به جلو کنند و خویش را از مهلکه پاسخگویی برهانند. گروه پایداری که در مجالس گذشته اکثریت کمیسیون فرهنگی مجلس را دراختیار داشته است امروز باید به نیروهای متدین و انقلابی، پاسخگو باشد و نه طلبکار.»این نماینده نزدیک به قالیباف این طیف را «سوپر انقلابی» نامیده که قصد دارند افراد بدون حجاب را از «خدمات اجتماعی» محروم کنند و شعار «مرگ بر بی حجاب» را شعاری تکفیری خوانده است: «مطرح کردن بعضی شعارهای تکفیری نظیر مرگ بر بی حجاب و چنین نفرت پراکنی هایی چه تناسبی با ادبیات و بینش رهبر فرزانه در رویارویی با یک پدیده فرهنگی دارد؟ درحالی که مسئله اینست که این حرام شرعی و سیاسی چگونه باید در جامعه اسلامی رعایت شود؟»
برای رای حرام!
او از جریانی «خطرناک قبل از انتخابات پیش رو» صحبت کرده که به اعتقاد توانگر به دنبال «بازی رای حرام» هستند.
او گفته «اسم رمز شروع این عملیات هم عبارت هایی از قبیل «دفاع از ارزش ها» «مواضع وسط لحافی»، «مواضع صورتی» و امثالهم است. مبحث چندان پیچیده نیست فقط کافی است به آن فکر نماییم. چه کسی از این که مردم در انتخابات شرکت نمایند، بیشترین ضرر را می کند؟ بهترین راه برای رسیدن به این که هم کاهش مشارکت درست کنی و هم بین رای دهندگانِ باقی مانده، صاحب رای شوی، چیست؟ این که با اسم ارزش ها و دین دو قطبی درست کنی که نظام را در مقابل مردم تصویر کند و مردم را از سر نارضایتی از حضور در سرصندوق ها دور کنی و همزمان خویش را دلسوز ارزش ها نشان دهی. در این راه همچنان به همه برچسب بزنی که مارپیچ سکوت درست شود و کسی از نیروهای انقلابی جرات نکند، ادبیاتی تولید نماید که ارزش های دین و انقلاب باید با شیوه عقلانی و موثر پیگیری شود.»

به دنبال رای حرام!
او افزوده «خیلی ساده معلوم می شود کسانی دنبال رای حرام هستند که به جای پاسخگویی در مقابل وظایفی که به عهده داشتند، خلاف تدبیر رهبر حکیم انقلاب با دوقطبی سازی با نام ارزش ها، دنبال مشارکت حداقلی و پیروزی در انتخابات هستند.» توانگر گفته «این مسئله پروژه ای است که فقط در رابطه با حجاب و عفاف صورت نگرفته است.» او پایداری چی ها را «گروهی اقلیت» خوانده که ردپای آنها در تخریب مجلس «روشن» است. این نماینده نزدیک به قالیباف ناکارآمدی مجلس را بر گردن این گروه انداخته و تاکید کرده «اگر در قسمت هایی از مجلس، ناکارآمدی مشاهده می شود ناشی از عملکرد این اقلیت پرمدعاست.»
حمله رجانیوز به قالیبافی ها: وسط لحافید!
این نامه توانگر، واکنشی است به مطلب وبسایت رجانیوز نزدیک به پایداری که در آن نامه قبلی توانگر خطاب به صدیقی و آقاتهرانی را «بی ادبانه» و «توهین آمیز» خوانده است. رجانیوز توانگر را به کوشش برای «دو قطبی انحرافی» متهم کرده: «مساله حجاب» در مقابل «مساله معیشت».
این وبسایت تندرو در ادامه با دفاع از آقاتهرانی نوشته که او به دنبال «رای حرام» نیست و «اتفاقا افرادی همچون او با سکوت منفعلانه خود یا موضع گیری های «وسط لحافی» به دنبال کسب رای حرام بخشی از طبقه متوسط هستند. البته تجربه و سنت الهی نشان داده است هیچ وقت با بسط منکر نمی توان عزت الهی به دست آورد!» در انتها هم از مخاطب پرسیده «برنامه نواصولگرایان برای «مساله حجاب» چیست؟ رها کردن معروف الهی و کمک کردن به منکر با سکوت خود برای رای حرام بخشی از طبقه متوسط در انتخابات پیش روی مجلس؟»

دعوا از کجا شروع شد؟
پیش از این توانگر در نامه ای به کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، به تندی از آنها انتقاد کرده بود. این انتقاد در پاسخ به اظهارات این دو بود که قالیباف را متهم به توقف طرح عفاف و حجاب کرده بودند. هر چند قالیباف و برخی نمایندگان نزدیک به او، توقف طرح عفاف و حجاب مجلس از جانب رئیس مجلس را رد کرده بودند، اما باز هم احمدحسین فلاحی نماینده همدان، تاکید کرده که «طرح عفاف و حجاب مجلس توسط رئیس مجلس متوقف گردید و منتظر ارائه لایحه از قوای دیگر هستند.» در این میان آنچه مشخص نشد، نتیجه کار است؛ طرح عفاف و حجابی که نمایندگان تندروی مجلس از آن صحبت می کنند، نمی تواند به آرامش جامعه کمکی کند؛ طرحی که در آن جریمه های سنگین مالی و محرومیت خدمات اجتماعی دیده شده است.
قالیباف در منگنه!
از سوی دیگر قالیباف هم در منگنه قرار گرفته است؛ از یک سو قشر هوادار یا نزدیک به تفکرات پایداری و از طرفی اصولگرایان معتدل و همسو با قالیباف. او می خواهد دل همه را به دست بیاورد؛ امری که به نظر می آید امکان پذیر نباشد. دلیل این دعوا هم مشخص است؛ طیف محافظه کار حدودا از عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات اطمینان یافته است؛ بنا بر این، آنها برای به دست آوردن رای از همان بخش حاضر در انتخابات که بدنه اجتماعی اصولگرایان و محافظه کاران باشد، هستند. اگر الگوی مشارکت، الگویی مشابه با انتخابات مجلس یازدهم باشد، بیشتر از نیمی از واجدین شرایط پای صندوق نمی روند و رقابت، رقابتی درون گروهی برای محافظه کاران خواهد بود.
بیشتر بخوانید: «تله جدید» پایداری ها زیر پای قالیباف / «زد و خورد سیاسی» درون اردوگاهی اصولگرایان

1402/01/20
11:16:53
5.0 / 5
381
تگهای خبر: اصلاح طلبان , اصولگرایان , بازی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز