رقیب رئیسی در ۱۴۰۴ وارد کابینه شد

رقیب رئیسی در ۱۴۰۴ وارد کابینه شد به گزارش سنج نیوز، نویسنده در گزارش خود تلاش می کند یکی از احتمالات مهم آینده قدرت در ایران را در حوزه ریاست جمهوری با عنایت به نحوه قدرت گیری مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی کنونی، گمانه زنی و تحلیل کند.



فروزان آصف نخعی: نیم نگاهی به تحولات کشور، با اوج گیری انتقادات نسبت به عملکرد رئیسی بخصوص در حوزه اقتصادی، ناظران سیاسی را به این گمانه زنی سوق داده که با رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیر جدید وزارت خانه راه و شهرسازی، انتخابات آینده ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۴ دیگر کاندیدای نواصولگرا و رقیب رئیسی را شناخت. به عبارت دیگر به نظر می آید او، با استفاده از بولدوزرهای وزارت راه، جاده پرطلاطم رسیدن به قدرت ریاست جمهوری را هموار می کند.
شاید عدم همراهی رئیس جمهوری در دفاع از بذرپاش و معرفی و دفاع رئیس مجلس از وی در جلسه رای اعتماد به این گمانه زنی قوت بیشتری ببخشد. اما باید دید بذرپاش در یکی از وزارت خانه های کلیدی دولت با همه مشکلاتش، چه کارنامه ای برای خود دست و پا می کند، و آیا کارنامه او قادر خواهد بود نردبانی برای صعود به اریکه ریاست جمهوری در پاستور باشد؟
بذرپاش که حالا باید با احتیاط تمام، از خود چهره موجهی بسازد، با عطف توجه به سابقه او، به روش های تبلیغاتی مبتنی بر personal branding متوسل می شود. اما آیا او می تواند سابقه خودش را بعنوان صاحب امتیاز روزنامه وطن امروز بازسازی کند؟ روزنامه ای که با خط مشی ضدبرجامی، و تهاجم همه جانبه در نزد تندروها تثبیت هویت کرده و الان میوه سختی ها را در زندگی روزمره بر کام مردم می ریزد.
فراموش نمی نماییم که دورخیز بذرپاش برای تحقق چنین روزهایی برمی گردد به انتخابات ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ که مایل بود بعنوان نماینده جوانان انقلابی، در انتخابات شرکت نماید موضوعی که باشگاه نواصولگرایان تحت عنوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که به دنبال بازسازی خود مترصد سپردن میراث نظام و اسلام سیاسی به دست انقلابی های جوان و تندرو است، با آن مخالفت کرد. شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با سرنام «شانا» یک جبههٔ ائتلافی وابسته به جناح نواصول گرایان است.آنان پذرپاش را در قالب جوانان مومن و انقلابی مورد نظر مقام رهبری تحلیل می کنند.



از فرازهای مهم زندگی بذرپاش
مهرداد بذرپاش، دولتمرد، وزیر راه و شهرسازی و رئیس پیشین دیوان محاسبات کشور در سابقه خود نمایندگی مردم تهران، عضویت در هیئت رئیسهٔ مجلس نهم شورای اسلامی، قائم مقامی بنیاد تعاون سپاه، و معاون اجتماعی و امور استانهای ستاد اجرایی فرمان امام را دارد. وی همینطور مدیرعاملی شرکت توسعهٔ صنعت و معدن تدبیر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان، مدیرعاملی سایپا، و پارس خودرو را در سابقه خود ثبت کرده است.
از مهم ترین رویدادهای زندگی بذرپاش، که در افکار عمومی ثبت شده، بحث در باره مدارک دانشگاهی و عدم عرضه مدارک لازم برای دارا بودن صلاحیت لازم برای انتصاب به ریاست دیوان محاسبات کشور است.
از مواردی که روی صلاحیت وی در کسب سمت ریاست دیوان محاسبات در جامعه اما و اگر به وجود آورد، تقاضای بورسیهٔ در واپسین روزهای دولت احمدی نژاد بود که به صورت غیرمتعارفی مورد قبول قرار گرفت. طبق گزارش های مطبوعاتی تقاضای بذرپاش در ۳۱ تیرماه ۱۳۹۲ به نهاد مربوطه ارسال شده و ظرف ۲ روز، یعنی ۲ مرداد بعد از بررسی توسط مدیران وزارت علوم با آن موافقت شد. این درخواست در حالت عادی ۲ ماه زمان نیاز دارد. روایت های متواتر بر موافقت با تقاضای او بر مبنای دستور احمدی نژاد برای رسیدگی به پروندهٔ او تاکید می کند. ادعای جعلی بودن مدرک او هم از جانب قوه قضاییه رد شد.
ریاست بر دیوان محاسبات هم نه تنها به آسانی برای بذرپاش میسر نشد که برای او با دردسرها و کش و قوس هایی همراه بود. یکی از مهم ترین موضوعات داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه مفید برای تصدی سمت مذکور بود، که فقدان چنین سابقه ای او را در تیتر درشت صفحه های اول روزنامه ها نشاند. طبق گزارش ها سابقه کار بذرپاش به ۱۷ سال هم نمی رسید. بذرپاش در مورد سه سال کسری خدمت اظهار داشت: «بنده از سال ۷۹ تا نیمهٔ سال ۸۲ در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف مشغول به کار بوده و افتخار همکاری با شهید مصطفی احمدی روشن را داشتم.» انتشار نامه ای صادرشده در سال ۱۳۸۳ از «پژوهشکدهٔ سامانه های هوشمند صنعتی شهید رضایی»، این گفته های بذرپاش را تأیید می کرد. اما نامهٔ انتشاریافته ابهامات بسیاری داشت. همچون آدرس مؤسسه در زمان ثبت در سربرگ نامه و در واقع تغییر آدرس مؤسسه، و فونت «ایران نستعلیق» استفاده شده که در زمان تاریخ صدور نامه وجود نداشته است. الیاس نادران نماینده مجلس یازدهم در این مورد می گوید « ایشان با عنایت به سن و سال و دوره هایی که مدعی بود کار کرده، نتوانست ۲۰ سال سابقه کار را به مجلس عرضه کند؛ بنابراین سند گواهی کارش در آن موسسه پژوهشی را آورد که به نظرم پذیرفتنی نبود. بعدها کسی که نامه را امضا کرده بود در کمیسیون اصل ۹۰ اقرار کرد که برگه جعلی است.»

تحقق گمانه زنی ها
صعود به ریاست دیوان محاسبات باوجود عدم تخصص کافی بذرپاش در این سمت، او را در مرحله جدیدی از زندگی سیاسی و حزبی اش در جناح اصولگرایان و نواصولگرایان قرار داد. حالا با رای اعتماد مجلس به وی برای تکیه زدن به صندلی وزارت راه و شهر سازی که در این بخش هم از تخصص کافی برخوردار نیست، تایید کننده شایعه ها در باره اوست. در ابتدای پیروزی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، گمانه زنی ها تاکید بر این امر داشتند که از بذرپاش و تیم همراه او مقرر است در قسمت های مختلف کابینه، از معاون اولی گرفته تا وزارت خانه های مختلف مورد استفاده واقع شود. بر طبق این گمانه زنی ها، بذرپاش دروازه ورود تیم اوست به دولت به مفهوم استیت؛ تیم پرشماری که در این روزهای دشوار وسخت و زندگی مردم، در آغاز راه اندوختن تجربه و دانش دولتمداری، سیاست ورزی است. با این همه آینده نشان داده است که بذرپاش و تیم پر تعدادش در قالب ترمیم کابینه که بر پرستیژ و برجسته سازی نام خود، حساس بوده و تاکید خواهد کرد، تا چه اندازه قادر خواهد بود با ثبت کارنامه ای مثبت، بحران های پرشمار ایران در حوزه کاری خودش را به سامان رسانده و به مراحل بالاتر قدرت صعود کند؟ به عبارت دیگر آیا او رقیب بی بدیل رئیسی در انتخابات ۱۴۰۴ خواهد بود؟ آیا رئیسی مدال اولین رئیس جمهور یک دوره ای را بر گردن خود خواهد آویخت؟ این سوالی است که بزودی پاسخ آن در دل حوادث آینده پر چالش ایران روشن خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ببینید بذرپاش در رابطه با وعده رئیس جمهور درمورد ساخت 4 میلیون مسکن چه گفت جدل توییتری داغ رستم قاسمی و عبدالناصر همتی عسگری: قیمت مسکن در تهران ۱۱۰۰ برابر شده است/ برنامه بذرپاش برای کاهش سهم هزینه مسکن در سبد خانوار چیست؟ نبرد دولت سایه یک نفره با دولت رئیسی / همتی، تک تیرانداز آماری

216216


منبع:

1401/09/19
15:27:28
5.0 / 5
536
تگهای خبر: اصولگرایان , اقتصاد , ایران , برجام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴

سنج نیوز
sanjnews.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سنج نیوز محفوظ است

سنج نیوز

خبرگزاری سنج نیوز